Barnlägerdag i Immanuelkyrkan

21 december, 2021

Den 9 oktober samlades över 50 barn och vuxna för att delta i en gemensam barnlägerdag med deltagare från Missionsprovinsens församlingar i Göteborg, Kinna, Borås och Uddevalla. Denna gången stod Immanuelförsamlingen i Göteborg för värdskapet. 

Temat för dagen var ”Världens Ljus”. Den startades med en andakt ledd av Daniel Giselsson där han bland annat undervisade om skillnaden mellan att leva i ljuset och i mörkret. Som en del av andakten fick barnen lära sig ett par sånger. Efter andakten var det dags för pyssel. Efter presentation av de närvarandes namn och favoritfrukt, blev barnen indelade i två grupper där den yngre gruppen gjorde ljuslyktor som de dekorerade och de äldre hade undervisning samt pyssel. 

När pysslet var slut bjöds det på en god tacolunch. Därefter klädde alla på sig och begav sig till en lekplats i närheten med fotbollsplan intill. Där hade man olika gemensamma akti-viteter, med lekar som ”under örnens vingar” och även fri lek på lekplatsen. 

När uteaktiviteterna var slut bar det åter in igen till kyrkan med avslutande andakt ledd av Niclas Olsson. Barnen fick under andakten, på ett mycket pedagogiskt sätt, lära sig en central vers från Psaltaren 119: ”Ditt Ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig”. 

Det var mycket fint att kunna samlas, även för oss vuxna. Och barnen fick träffa gamla och nya vänner igen. Dagen var planerad och genomförd på ett bra sätt. Allt som allt var det en rolig och givande dag.

Tanken är att detta skall vara något återkommande varje år och att värdskapet kommer växla mellan de olika församlingarna. Vi ser redan fram emot nästa år, när Mariakyrkans församling i Uddevalla står som värd.

Sara Eriksen

Ljungskile