Församlingsmedlemmar sökes till Skaraborg

20 november, 2020

Vi är en liten grupp på nio personer (inklusive två barn 0-3 år) med olika kyrkliga bakgrunder som har det gemensamt att vi bor i Skaraborg och vill komma samman och fira gudstjänst. Den som firar en rätt gudstjänst har allt hon behöver, ända in i evigheten: syndernas förlåtelse, den nya människans uppbyggelse, evigt liv och salighet. Detta vill vi ha. Vi vill ha det för vår egen del och även förvalta det och ge det vidare till våra barn och människor i vår närhet. 

Vi vill bygga en församling i Missionsprovinsen. Varför Missionsprovinsen? För att vi tror att det är ett tryggt alternativ för den som vill bygga och leva långsiktigt i en evangelisk, kyrklig församling med episkopal tillsyn, där Ordet rent förkunnas och sakramenten rätt förvaltas. Sakramental säkerhet är en omistlig nyckel. Den skänker frid och frigör oss till att leva i och för världen, för att världen ska tro. 

Orten är inte bestämd ännu. Vi som nu är intresserade bor utspridda över regionen, och flera platser är möjliga. Men Skövde är den stad vi pratat mest om. Det är Skaraborgs största stad och den ligger nästan mitt i regionen. Det är en stad som växer, som bygger nytt och bygger ut. Där finns universitet, industrier och kärnsjukhuset (KSS), vilka alla på olika sätt utgör möjligheter för mission och diakoni. Skövde ligger också på ett bra geografiskt avstånd från de goda delar av Svenska kyrkan som ännu finns här. Det gör att vi inte blir en konkurrent till dem och förhoppningen är snarare att vi kunde hjälpas åt och, så att säga, ”dra varandra”. 

Är du eller någon du känner intresserad av samma sak? För barnens skull är vi måna om att komma i kontakt med barnfamiljer, men naturligtvis vill vi komma i kontakt med dig/er oavsett livssituation – enskilda, par, präster, lekmän. Alla som vill. Vill ni vara med och bygga församling här, eller är ni intresserade av att veta mer? Be i så fall för detta och för oss, och hör gärna av er. 

Med hopp om en begynnande provinsförsamling 

Oscar Wessman
Skara
oscar.wessman@gmail.com

Hur ljuvligt det är att möta, på väg till Jerusalem, en återlöst syskonskara, när ensam man vandrar hem. Det är som en fläkt ifrån ovan, som Herren oss sänder ner, att stärka den trötte vandraren, som upp emot himlen ser (Sv. Ps. 301).