Kvillebäckens församling – 10 år på Hisingen

28 juni, 2016

Så kom den dagen då vår församling fick en egen kyrka. För ungefär ett år sedan fick vi reda på att den kyrka som vi hyrt i nära sex år skulle säljas. Vi ställdes inför frågan om vi på allvar ville vara kvar och bli en del av stadsdelen Tuve i Göteborg.

Tankarna och frågorna har varit många och vägen till en egen kyrka har varit krokig, ömsom öppnade dörrar, ömsom stängda dörrar.
Men i allt tror jag att Herren varit med och haft en plan för oss. Det var först när jag trodde vi skulle tvingas leta ny lokal, som jag riktigt förstod hur bra vi hade det. Det var först när jag tvingades offra för att kunna köpa kyrkan, som jag på allvar fick pröva saken inför Herren. Hur mycket kan min familj ge? Tror jag att Herren kan ge oss vad vi behöver även utan de pengarna?
Söndagen den 5 juni hade Tuve Frikyrkoförsamling sin sista gudstjänst i ”Lyktan”, som kyrkan kallats i de 30 år den stått på sin höjd i Tuve. Söndagen den 12 juni fick vi ta över stafettpinnen.
Samma söndag firade Kvillebäckens församling tio år.

Foto: Niclas Olsson

Tio år är en ganska kort tid och samtidigt har vi fått vara med om så mycket. Under dessa tio år har omkring 50 barn blivit döpta. De har blivit Guds barn och Guds rike har växt!
Det är också med dessa barn i åtanke som det har känts så angeläget att få vår egen plats. Våra barn måste få höra om Jesus! Barnen växer och blir ungdomar. De måste också ha någonstans att samlas under sin fortsatta vandring med Jesus! Om vi får leva när åren går, behöver vi också en plats där vi som åldrande människor får möta vår Frälsare och ledsagare genom livet.

Under åren har jag ofta undrat varför vi skulle hamna så långt bort från centrum i Göteborg. Så långt ut på Hisingen.
Men Herren har lett oss dit. Först till att vara hyresgäster, nu till att vara ägare. Och vi får be med en norsk sångförfattare: …la oss se hva det er du her ment med att vi bor der vi bor…

Söndagen den 12 juni var en dag fylld av tacksamhet. I tacksamhet får vi se tillbaka på de år vi fått. I tacksamhet får vi blicka framåt från den kyrka vi nu fått. Ett bibelord från skriftetalet får vara min bön till Gud, för vår församling:

Fräls ditt folk och välsigna din arvedel! Var vår herde och bär oss för evigt (Ps. 28:9).

Henny Johansson
Kvillebäckens församling