Ungdomsläger i Missionsprovinsen syd

27 april, 2023

Palmsöndagshelgen, 31 mars-2 april, samlades knappt 20 ungdomar till ungdomsläger på Sunnerbogården några mil söder om Ljungby.

Det södra distriktet inom Missionsprovinsen har sedan sin första gemensamma konfirmationsläsning fortsatt med ungdomssamlingar, där de före detta konfirmanderna utgör kärnan. Vid lägret berikades gruppen med tillresande ungdomar både från Värmland och Östergötland. Det är betydelsefullt både för våra församlingar och ungdomar att knyta band till varandra.

Under de något kyliga, men vackra vårvinterdagarna i passionstid, fördjupades ungdomarna i försoningens centrala roll i Skriften. Dessutom fick de stifta närmare bekantskap med de olika personer som möter oss i händelserna kring Jesu död och uppståndelse. De präster från distriktet som undervisade förtjänstfullt vid detta läger var Mattias Lindström, Joacim Brandt Erlandsson och Patrik Toräng. 

Undervisningen varvades med gemenskapsfrämjande aktiviteter och tävlingar. En av de tidigare konfirmanderna utmanade sina kamrater med en bibelfrågesport. Några föräldrar ordnade så att både ungdomar och ledare hela tiden kunde vara mätta, vilket alla var tacksamma för. Det syntes vara en glad och nöjd skara ungdomar som vände hem till det stundande påsklovet med nya insikter i Guds ord och fördjupad vänskap med kristna bröder och systrar.

Av Simeon Appell | Foton: Simeon Appell