Prästvigning

3 juni, 2014

Vid sammanträde den 10 maj 2014 i Missionsprovinsens Konsistorium genomgicks missiveringar utifrån aktuella kallelser till tjänst efter planerad prästvigning. Kvillebäckens församling i Göteborg är lördagen den 14 juni 2014 värd för högtiden:

  • Simeon Appell, Tostared. Tjänst som pastorsadjunkt inom Lutherstiftelsens gudstjänstgemenskap i Göteborg. Tjänsten är på deltid, parallellt med Simeons civila arbete.
  • Gabriel Skilling, Göteborg. Tjänst som adjunkt, till missionsbiskopens förfogande, för församlingsarbete i centrala Göteborg. Tjänsten är på deltid, parallellt med Gabriels civila arbete.
  • Jonatan Ådahl, Vittsjö. Tjänst som adjunkt, till biträdande biskopens förfogande, för församlingsarbete i Skåne och södra Halland.
    Tjänsten är på deltid, parallellt med Jonatans civila arbete och studier.

Lite mer information om kandidaterna:

Simeon Appell är 27 år och gift med Helena. De har fyra barn, Alice, Gabriel, Andreas och Philip. Simeon kommer ursprungligen från Brastad i Lysekils kommun på västkusten, men bor nu-mera i Tostared i sydvästra delen av Västergötland. Han har teologiexamen från FFGs treåriga utbildning (färdig våren 2011) och har genomgått Luther-stiftelsens pastorala kurs (hösten 2011). Simeon arbetar sedan våren 2012 som väg- och anläggningsarbetare på Skanska Sverige.

 

Gabriel Skilling 34 år, gift med Annika och de har tre barn: Hjalmar, Vincent och Georg. Gabriel är uppvuxen i Västerbotten, i Bureå två mil söder om Skellefteå. För fyra år sedan flyttade familjen till Göteborg då Gabriel påbörjade teologiska studier på FFG. Han har gått pastorala kursen på Lutherstiftelsen (hösten 2013). Gabriel är sedan tidigare socionom och har arbetet flera år inom psykiatrin.

 

Jonatan Ådahl är 26 år, gift med Evelina och de har två barn: Agnes och Joel. Jonatan är uppvuxen på västkusten, i Slättåkra, utanför Halmstad. Han tog examen från FFGs treåriga utbildning våren 2011. Under hösten 2011 gick han Lutherstiftelsens pastorala kurs. Därefter har tiden ägnats åt vidare studier: i Göteborg under våren 2012 (latin) och i Åbo, Finland från hösten 2012 till våren 2014 (teologi på mastersnivå, med finsk teol kand hösten 2013). Jonatan och Evelina bor i Snärshult utanför Vittsjö i norra Skåne.

Välkomna till högtidlig prästvigning i Göteborg den 14 juni 2014 kl 14!

+Roland

Praktisk information inför prästvigningen lördagen den 14 juni kl. 14.00

Prästvigningen äger rum hos Kvillebäckens församling i ”Lyktan” på Glöstorpsvägen 49 i Göteborg.

Den som åker kommunalt tar buss nr 17 från t ex Centralstationen eller Nils Ericsonsplatsen mot Tuve. Stig av vid Tuve Centrum. Där går Glöstorpsvägen in till vänster. Gå ca 200 m till nr 49. Där ligger den fina kyrkan ”Lyktan”.

Den som kör i egen bil parkerar lämpligast på Tuve Torg.

 

 

Program med hålltider:

14.00  Prästvigning och mässa

16.00  Mingelbuffé inkl tårta och kaffe från fyra stationer (Innan prästerna byter om samlas dessa i koret för fotografering, därefter får prästkandidaterna gå till sina familjer)

17.15  Samling i kyrkan för sång, musik, och korta tal (obs! max 5 min)

18.30  (eller något tidigare) Biskopen avslutar med bön

Med ändring av tidigare utsänd information blir det alltså ingen middag, men alla ska kunna bli mätta av mingelbuffén. Det tas inte ut någon avgift (obs! ändring av tidigare information om avgift), men det ges möjlighet vid flera tillfällen under dagen att ge en frivillig gåva till Missionsprovinsen.

Prästerna ombeds pålysa detta i sina församlingar och om möjligt meddela Jakob Okkels uppskattat antal.
Ring till Missionsprovinsens kansli på tel 031-51 42 47 eller skriv till oss på info@missionsprovinsen.se

Kansliet